Євросоюз затвердив четвертий пакет санкцій проти росії

1878 0
Санкції спрямовані на фізичних та юридичних осіб, а також на декілька секторів російської економіки.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Постійні представники Євросоюзу затвердили четвертий пакет санкцій проти росії через війну в Україні. Про це повідомило французьке головування у Раді ЄС, повідомляє «Європейська правда».

Новий пакет санкційних заходів спрямований на фізичних та юридичних осіб, які причетні до військової агресії росії проти України. Також обмеження стосуються декількох секторів російської економіки. Зазначається, що схвалені санкції почнуть діяти як тільки будуть опубліковані в Офіційному журналі Європейського Союзу.

Також посли ЄС ухвалили заяву до СОТ щодо агресії росії проти України, у якій йдеться про скасування переваг, якими РФ користується як член організації, та про припинення розгляду заявки Білорусі на вступ до СОТ.

Додамо, як раніше повідомлялося, четвертий пакет санкцій ЄС передбачає обмеження проти найбільших російських нафтових компаній «Роснефть», «Транснефть» та «Газпромнефть». Однак ЄС продовжить купувати у них нафту.

Також у межах цього пакету санкцій ЄС заборонить експорт до росії предметі розкоші, зокрема, дорогих автомобілів. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн раніше заявляла, що буде введена заборона на ввезення російської сталі та виробів із заліза. У ЄС погодилися додати до списку мільярдерів РФ, які підпадають під санкції, власника футбольного клубу «Челсі» Романа Абрамовича.

Читайте також: Пєсков і правління банку ВТБ. Санкції США проти росії 

Нагадаємо, що санкції проти росії  11 березня затвердив також Мінфін США. Відтак, під санкціями США тепер перебувають прес-секретар президента росії Дмитро Пєсков і його сім’я, російський олігарх Віктор Вексельберг, правління банку ВТБ. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!