Євреї розпочали відзначати Песах. Історія і традиції свята

4475 0
Цього року євреї відзначають Песах з 15 по 23 квітня.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

Євреї всього світу розпочали відзначати свято Песах, так званий єврейський Великдень. Його святкують не один день, а цілий тиждень. Перший та останній день свята в Ізраїлі – вихідні. А в в інших країнах єврейська діаспора має ще один додатковий вихідний, після закінчення Песах.

Слово «песах» з івриту означає «пройшов». У Біблії описаний період, коли євреї перебували в рабстві у єгиптян, а Фараон відмовився відпустити їх. За це отримав безліч покарань. Одне з найвідоміших – смерть немовлят в кожній родині, в тому числі це торкнулося правителя. Діти євреїв вижили, бо бог «пройшов» повз. Фараон жахнувся і відпустив євреїв, тому свято Песах відзначають на честь звільнення іудеїв від рабства.

Читайте також: Галицький Єрусалим. Історія про «вільне місто» на Львівщині

Цього року Песах євреї відзначають з 15 до 23 квітня.

Існують особливі традиції святкування цього великого свята для кожної єврейської родини. Увечері в перший день Песах за столом обов'язково збирається вся родина. Вечеря називається «седер» і до неї запрошуються всі нужденні, а також ті, хто не може зустріти свято зі своєю сім'єю з будь-яких причин.

Православний Великдень – свято на честь Воскресіння Ісуса Христа. І хоча, на перший погляд, воно не має нічого спільного з єврейським Песах. Однак, згідно з церковними переказами, ці події сталися в один час. Тому в народі Песах часто називають «єврейським Великоднем».

За матеріалами УНІАН та ТСН


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!