Європейський парламент схвалив створення трибуналу щодо вторгнення рф в Україну

800 0
За резолюцію проголосували 472 парламентарі, проти 19, ще 33 утрималися.
Фото умовне

Фото умовне

Сьогодні, 19 січня, Європарламент проголосував за незобов’язуючу резолюцію, яка закликає до створення спеціального міжнародного трибуналу для переслідування злочину агресії росії проти України. Про це повідомив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

«Саме злочин агресії був першопричиною усіх варварств, які вчинила рф. І я впевнений, що не лише для України, а й для світу важливо, аби вище військове та політичне керівництво росії понесло відповідальність за всі злочини, за увесь терор, вчинений на українській землі. І я дуже сподіваюсь, що сьогоднішнє рішення Європарламенту підтримають держави-члени ЄС», – зазначив він.
 
Таке рішення означає, що спеціальний трибунал повинен притягнути до відповідальності не лише президента рф владіміра путіна, а й самопроголошеного президента білорусі лукашенка і керівництво білорусі. 
 
«Європарламент вважає, що спеціальний міжнародний трибунал повинен мати юрисдикцію для переслідування не лише Владіміра Путіна та політичного і військового керівництва Російської Федерації, але й Александра Лукашенка та політичного і військового керівництва Білорусі як ​​держави-співучасниці, з території якої і за матеріально-технічної підтримки якої Російська Федерація веде свою агресивну війну проти України», – йдеться у документі.
 
Нагадаємо, що президентка Європейського парламенту Роберта Метсола закликала надати додаткову фінансову та військову підтримку Україні проти російської агресії.
 
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!