Євросоюз затвердив виділення 1 млрд євро на боєприпаси для України

775 0
Це рішення збільшує загальний внесок ЄС для України в рамках EPF до 4,6 мільярда євро.
Getty images

Getty images

Рада ЄС затвердила виділення 1 млрд євро, щоб компенсувати державам-членам Євросоюзу витрати на боєприпаси, які вони передають Україні.

Джерело: Європейська правда

У четвер Рада Європейського Союзу схвалила виділення 1 млрд євро у рамках Європейського фонду миру (EPF) для підтримки Збройних сил України. Цей крок дозволить ЄС відшкодувати державам-членам витрати на боєприпаси, передані Україні з наявних запасів або внаслідок зміни пріоритетів у існуючих замовленнях у період з 9 лютого до 31 травня 2023 року. Сьогоднішнє рішення втілює першу частину угоди Ради ЄС від 20 березня 2023 року про тривекторний підхід, спрямований на прискорення постачання та спільних закупівель артилерійських боєприпасів.

Читайте також: США виділили Україні понад 10 млрд доларів фіндопомоги

«Сьогоднішнім рішенням ми вводимо в дію першу частину історичної угоди, досягнутої лідерами ЄС, щодо підтримки негайного постачання артилерійських боєприпасів для українських збройних сил на суму 1 мільярд євро», – прокоментував Жозеп Боррель, верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики.

Разом з попередніми сімома траншами підтримки ухвалений сьогодні захід допомоги доводить загальний внесок ЄС на підтримку України в рамках Європейського фонду миру до 4,6 млрд євро.

Нагадаємо, 4 квітня Міністерство оборони США оголосило про виділення Україні чергового пакета військової допомоги на загальну суму 2,6 мільярда доларів

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!