З 1 травня в Україні скасовують одне з обмежень для водіїв

1964 0
З 1 травня не ввімкнене ближнє світло автомобіля або ходові вогні у світлий час доби не є порушенням.
ФОТО: Твоє місто

ФОТО: Твоє місто

З 1 травня в Україні для водіїв скасовується обов'язкове увімкнення ближнього світла фар або денних ходових вогнів поза межами населених пунктів згідно з правилами дорожнього руху. Про це йдеться у одному з пунктів Правил дорожнього руху.

Такі щорічні обмеження впроваджуються від 1 жовтня до 1 травня. Дане правило пов’язане з необхідністю додаткового позначення транспортного засобу в умовах недостатньої видимості, зокрема в осінньо-зимовий період. Якщо знехтувати цим правилом і не ввімкнути ходові вогні, то водія притягнуть до відповідальності. Штраф за недотримання цієї вимоги становить 425-510 грн. Однак з 1 травня по 1 жовтня не ввімкнене ближнє світло або ходові вогні у світлий час доби не є порушенням. 

Читайте також: У поліції пояснили, які комбінації літер заборонені на номерних знаках авто

Нагадаємо, що з 28 квітня, на автомобільних дорогах Львова та області відновлять роботу комплекси автоматичної фіксації правопорушень, які працювали до повномасштабного вторгнення російської армії. Загалом 35 комплексів працюватимуть також у Житомирі, Івано-Франківську, Києві, Кременчуці, Мукачеві, Полтава, Чернівцях, Черкасах тощо, а у місті Дніпрі та Кременчуці запрацює 4 нових прилади контролю.
 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!