У Львові зросте вартість готівкового проїзду у транспорті

22499 0
Готівка має бути найменш зручним і найбільш дорогим способом оплати.
ФОТО: ЛМР

ФОТО: ЛМР

У Львові із 1 вересня вартсіть готівкого проїзду у громадському транспорті зросте до 25 грн. Відповідне рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету ЛМР 24 травня.

«Ми ще в грудні минулого року задекларували, що готівка має бути найменш зручним і найбільш дорогим способом оплати. Ми - за безготівку. І популяризуємо використання ЛеоКарт та банківських карток. Але розуміємо, що зараз не той час, щоб підвищувати тарифи. І сьогодні виконком відтермінував цю норму на 3 місяці, щоб не створювати мешканцям додаткового фінансового навантаження. Тож до вересня вартість поїздки при оплаті готівкою залишається на рівні 20 грн», - зазначив директор департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Наразі у міському громадському транспорті лише близько 19% поїздок оплачують готівкою, і є тенденція  до зниження цього відсотку.

Читайте також: Як розблокувати ЛеоКарт з від'ємним балансом. Пояснення

Зазначимо, що вартість однієї поїздки в міських автобусах, трамваях та тролейбусах становить: 13 грн – при оплаті транспортною карткою ЛеоКарт, 15 грн  – при оплаті банківською картою чи пристроєм з NFC, 20 грн – при оплаті готівкою у водія та 6,5 грн – для студентів при оплаті студентською транспортною карткою ЛеоКарт.

Нагадаємо, що безкоштовна пересадка у громадському транспорті Львова вже на фінальній стадії тестування. У першому півріччі її планують запустити. Львів’яни матимуть можливість впродовж 40 хвилин здійснити пересадку безкоштовно за допомогою ЛеоКарт.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!