Із цього тижня для подорожей літаками та залізницею діятимуть нові правила

8798 0
Нові правила діятимуть для регулярних і нерегулярних пасажирських перевезень.

З четверга, 21 жовтня, для пасажирських перевезень між обласного значення діятимуть нові правила. Йдеться про транспорт на автобусних маршрутах, авіацію та залізницю. Водночас нововведення не застосовуватимуть до міських та внутрішньообласних перевезень. 

Відповідно до постанови Кабміну №1236, пасажири, які пересуваються між областями, окрім осіб до 18 років, повинні мати при собі один з таких документів:

  • оформлений на порталі “Дія” або в однойменному додатку «жовтий» чи «зелений» міжнародний чи внутрішній Covid-сертифікат на підставі отримання однієї дози вакцини або повного курсу вакцинації;
  • іноземний Covid-сертифікат про щеплення вакцинами, які включені ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях;
  • документ про отримання однієї дози вакцини – форма 063-О, яку можна отримати одразу після процедури у лікаря, який проводив щеплення;
  • міжнародне свідоцтво про вакцинацію, яке буде чинним рік від дати останнього щеплення. Його можна оформити у лікаря, що проводив щеплення в пункті щеплення закладу охорони здоров'я, або в сімейного лікаря;
  • негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на Covid-19, чинні 72 години від часу здавання матеріалу на аналіз.

 

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів зазначених документів несе перевізник. 

Читайте також: Сьогодні у Львові почнуть діяти нові карантинні обмеження. Повний перелік

Також у МОЗ зазначають, що наразі на етапі тестування перебуває Covid-сертифікат на підставі одужання пацієнта. Підставою для отримання Covid-сертифіката стане одужання особи, якщо перед цим діагноз був підтверджений позитивним ПЛР-тестом. Документ можна буде отримати не раніше 14-го дня після встановлення діагнозу. Він буде чинним 180 днів з моменту встановлення діагнозу. Оформити його можна буде в додатку «Дія».

Нагадаємо, з 18 жовтня у Львові почали діяти нові карантинні правила. У місті посилили карантин, який торкнеться багатьох сфер. 

Якщо за 2 тижні ситуація із захворюванням не стабілізується, то з 1 листопада заклади зможуть відвідувати лише вакциновані або з наявним ПЛР-тестом.

Учні у Львові з 18 жовтня йдуть на канікули до 1 листопада. Також це стосується позашкілля та дозвілля. Раніше у Львові планували із 18 жовтня перевести 5-11 класи на тиждень на дистанційне навчання, а канікули розпочати із 25 жовтня.

Водночас садочки у Львові продовжать працювати навіть під час посиленого карантину із 18 жовтня, але з додатковими карантинними вимогами та перевірками. При цьому всі дитячі розважальні центри з понеділка, 18 жовтня, мають призупинити свою діяльність на час нової хвилі коронавірусу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!