Відсьогодні в Україні запрацював Єдиний реєстр зброї. Що це змінює

4274 0
Поставити зброю на облік можна вже сьогодні.
Фото умовне/armyinform

Фото умовне/armyinform

Відсьогодні, 23 червня, Україні запрацював Єдиний реєстр зброї. Він допоможе автоматизувати облік зброї та зробити процес отримання дозволів зручним і доступним для громадян. Ця система передбачає створення електронного кабінетів. 

Джерело: Міністерство внутрішніх справ

«В першу чергу кожен власник зброї отримує можливість зайти в особистий кабінет громадянина, верифікувати себе, побачити ту зброю, яка сьогодні зареєстрована за цим громадянином, встановити відповідність цієї зброї тій інформації, яка знаходиться в реєстрі. І найголовніше, що громадянин через свій особистий кабінет зможе отримати інформацію про строк дії свого дозволу», – зазначив заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко.

Також він зауважив, що для продовження дії дозволу необхідно звертатися тільки тоді, коли завершується термін закінчення такого дозволу. 

Читайте також: Львівські митники передали в музей старовинну зброю, яку вилучили на кордоні

«Щодо введення цього функціоналу в Дію, то така функція буде доступна найближчим часом. Адже спільно з Міністерством цифрової трансформації ми працюємо в цьому напрямку і плануємо, що вже цієї осені реєстр буде інтегровано із Дією», – пояснив Леонід Тимченко.

Для отримання доступу до ЄРЗ необхідно:

  • Заповнити заяву за визначеною формою за посиланням;

  • Заповнену та підписану заяву подати до МВС в один із зручних способів: у паперовій формі – через оператора поштового зв’язку на адресу: вул. Богомольця, 10, м. Київ, 01601, або нарочним – за цією ж адресою, у скриньку для кореспонденції МВС. Зокрема, можна подати заяву в електронній формі – за допомогою засобів інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, або на електронну поштову адресу уповноваженого підрозділу МВС: [email protected].

  • Заява про припинення доступу подається в аналогічний спосіб за посиланням;

  • Після отримання заяви про надання доступу до ЄРЗ уповноважений підрозділ МВС перевіряє повноту наданих відомостей і, залежно від виду діяльності суб’єкта ЄРЗ, надсилає заяву для перевірки до структурного підрозділу МВС з питань ліцензування та/або уповноваженого підрозділу Національної поліції України з контролю за обігом зброї.

  • За результатами перевірки, у разі наявності підстав, заява надсилається до адміністратора ЄРЗ для надання відповідного доступу.

Нагадаємо, що раніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко з посиланням на оцінки європейських партнерів заявляв, що після закінчення війни в Україні може бути до трьох мільйонів одиниць незареєстрованої зброї.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!