З львівського ресторанного холдингу «!Fest» у бюджет стягнули 13,4 млн гривень

985 0
Співробітники холдингу отримували дві зарплати, одна з яких не оподатковувалась.
Фото: festrepublic

Фото: festrepublic

З львівського ресторанного холдингу «!Fest» у бюджет стягнули 13,4 млн гривень. Директорка підприємства визнала провину щодо ухилення від сплати податків. Про це повідомило Бюро економічної безпеки. 

Згідно з інформацією правоохоронців, працівникам холдингу сплачували подвійну зарплату, одна з яких не оподатковувалась, таким чином уникаючи сплати певної частини податку. 

«Під час досудового розслідування детективи БЕБ провели низку обшуків, отримали відомості щодо відповідних реєстрів необлікованих коштів, виявили службову документацію, що свідчить про нелегальні господарські операції, готівку, чорнові записи, печатки тощо», – йдеться у повідомленні. 

Компанія сплатила до державного бюджету завдані державі збитки у повному обсязі. Директорці оголосили підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 212, ч. 3 ст. 212-1 (ухилення від сплати податків) КК України.

Обшуки у холдингу емоцій «!Фест»

У вівторок, 17 жовтня, на територію львівського ресторанного холдингу прийшло Бюро економічної безпеки. Детективи БЕБ звинуватили холдинг в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. За інформацією правоохоронців, близько 2 000 співробітників закладів, що входять до холдингу, отримують заробітну плату двома частинами: одна – офіційна, мінімальна зі сплатою всіх обов’язкових платежів, а інша – неофіційна.

«!Фест» відреагував на обшуки та оприлюднив власну заяву, в якій йдеться про те, що 17 жовтня люди в камуфляжі оточили територію !FESTrepublic, увірвались в центральний офіс, заблокували всі виїзди/виходи та зупинили роботу компанії. Вони зазначили, що справа проти них відкрита уже декілька місяців і правоохоронці проводили слідчі дії в закладах та офісі уже давно. Проте «!Фест» дізнався про це лише зараз.

І наголосили, що детективи БЕБ начебто «викрили схему, яку вони вважають незаконною, проте за якою працює вся ресторанна галузь країни».

Також нагадаємо, що Tvoemisto.tv поспілкувалося із співзасновником «Холдингу емоцій !FEST» Юрком Назаруком,  у проекті «Акценти Твого міста», де він пояснюив, чому арешт керівника інвестиційної компанії «Concorde Capital» Ігоря Мазепи згуртував підприємців, як наш бізнес змінює ставлення Європи; чому люди мають самі сплачувати за себе податки; як з’явилось рішення інвестувати в освіту; які зміни в державі і людях вже відбуваються і яких ще потребуємо.

Для довідки

Холдинг емоцій «!FEST» – мережа концептуальних авторських ресторанів та напрямків, заснована у Львові 2007 року трьома підприємцями: Андрієм Худо, Дмитром Герасімовим та Юрком Назаруком.  До мережі входить низка ресторанів в Україні та за кордоном, зокрема «Реберня», «П’яна вишня», «Театр пива «Правда», «Львівська майстерня шоколаду», «Львівська копальня кави» тощо.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!