Політична реклама

З листопада Україна припиняє експорт зерна

859 0
Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк підтвердив повну заборону на експорт пшениці з України. Заборона на вивезення пшениці вводиться з 15 листопада 2012 року.

Про це пише ZIK, посилаючись на слова міністра, які опублікувало агентство Reuters.

«Буде повна заборона з 15 листопада. Буде постанова Кабміну про це. Ми не граємо в ігри, у нас просто немає іншого виходу», – цитує Присяжнюка агентство.

Нагадаємо, чутки про можливе обмеження експорту з’явилися на світовому ринку ще в середині жовтня. Учасники ринку, які побоювалися, що уряд вдасться до неофіційних обмежень, зітхнули з полегшенням.

«Повна заборона з відкритою датою – напевно, найкращий варіант для трейдерів, – зазначив співробітник великого зарубіжного зернотрейдера. – Все зрозуміло, і ми можемо оголошувати форс-мажор».

Що стосується фуражного зерна, в тому числі ячменю і кукурудзи, то раніше Присяжнюк заявляв, що «ніяких експортних обмежень робити не будемо, навпаки – будемо стимулювати», пише ZN.UA.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!