З наступного тижня у «Дії» з’являться Covid-сертифікати про одужання. Хто зможе отримати

2639 0
Сертифікат про одужання зможуть отримати тільки ті, у кого діагноз підтверджений медичним записом.
Фото: ROBIN WORRALL

Фото: ROBIN WORRALL

Вже з наступного тижня невакциновані українці, які перехворіли коронавірусом, зможуть отримати цифровий Covid-сертифікат про одужання. Документ згенерується у додатку «Дія» тільки, якщо лікар підтвердив ваш діагноз. Про це повідомляють у МОЗ.

Читайте також: Covid-сертифікат у «Дії» можна отримати зі звичайним паспортом-книжечкою

Сертифікат про одужання буде формуватися, якщо той факт, що ви перехворіли, лікар зафіксував у період від моменту запуску нового типу сертифікату, тобто у 2020 році чи раніше у 2021 році.

Обов’зковою підставою для генерації документу буде медичний запис лікаря про встановлений діагноз, який відображатиметься в електронній системі охорони здоров’я. Якщо особа після отримання позитивного ПЛР-тесту не зверталася до лікаря, і медик не вніс дані в ЕСОЗ, не зможе завантажити сертифікат.

Читайте також: Як і чому частина львів'ян купує сертифікат вакцинації

Цифровий сертифікат про одужання від ковіду дозволятиме упродовж 90 діб без обмежень працювати, відвідувати заклади та пересуватися в «жовтій» і «червоній» зонах карантину. Документ буде двох видів:

  • внутрішній – для використання всередині країни в умовах «жовтого» і «червоного» рівнів епіднебезпеки;
  • міжнародний – для перетину кордону 45 країн, які входять д Довірчої мережі е-здоров’я ЄС з урахуванням вимог, які встановлює кожна країна світу.

 

Нагадаємо, що у листопаді Міністерство цифрової трансформації представить також нові послуги на порталі державних послуг та додатку «Дія», які дозволять оформити онлайн пенсії та субсидії.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!