З Олеського замку зникли старовинні монети

4424 1
Також правоохоронні органи перевіряють інформацію про можливу підміну ікон XVI століття.
фото: facebook.com/pages/Olesko-Castle

фото: facebook.com/pages/Olesko-Castle

З нумізматичної колекції Олеського замку зникла частина монет. Про це в ексклюзивному інтерв’ю Tvoemisto.tv розповів генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г.Возницького Тарас Возняк.

«Під час інвентаризації виявилося, що з колекції зникли монети XVI століття. За цим фактом відкрито кримінальне провадження», – говорить він.

Крім того, у цьому ж замку правоохоронці перевіряють ймовірну підміну кількох ікон XVI століття.

«Це цінні ікони XVI століття і є підозра, що вони підмінені сучасними копіями», – зазначає генеральний директор галереї мистецтв.

Читайте також: Стародруки, які зникли з Львівської галереї мистецтв, шукатиме поліція

Тарас Возняк наголосив, що недостачі одиниць зберігання виявлені і в інших підрозділах Львівської національної галереї мистецтв. Після того, як буде закінчено інвентаризацію, він звернеться із відповідними поданнями до Міністерства культури і до поліції.

Нагадаємо, що з музею мистецтва стародавньої української книги зникли 224 стародруків і ще понад 200 цінних книг ХІХ-ХХ століть.


Читайте також:
11 Жовтня, 2017 10:46
Ann вони вже наче давно зникли
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!