З початком масової вакцинації в ЄС шахраї пропонуть купити вакцину від Covid-19 онлайн

1034 0
Фальшиві препарати при цьому можуть бути небезпечними для здоров'я.
Фото: freepik

Фото: freepik

З нагоди  початку масової вакцинації у країнах ЄС, у Європолі попередили про ризик шахрайства довкола нової вакцини від коронавірусу SARS-CoV-2. Про це директорка Європейського поліцейського управління Катрін де Болль заявила в оприлюдненому у неділю, 27 грудня, інтерв'ю виданням німецької медіагрупи Funke, передає DW.

За її словами, на можливе шахрайство вказують пропозиції продажу вакцини, які почали з'являтися у соціальних мережах. Ті, хто вирішать купити вакцину у шахраїв, ризикують втратити свої гроші чи, у гіршому випадку, отримати за них фальшивку.

Читайте також: «Забезпечені усім необхідним»? Чи вистачить в Україні коштів на вакцину та лікування ковідних хворих 

«Якщо людина стане жертвою подібного шахрайства, це, авжеж, може мати серйозну шкоду для здоров'я», – попередила де Болль. Вона додала, що Європол вже повідомив про ці підозри державам-членам Євросоюзу та закликав їхні поліцейські відомства бути пильними.

Де Болль також зазначила, що державні відомства, які займаються зберіганням та транспортуванням вакцини, мають бути готові до спроб викрадення нової вакцини від коронавірусу.

«Під час першого локдауну банди полювали на транспорт із захисними масками», – нагадала вона.

Читайте також: Україна сподівається отримати вакцину проти Сovid-19 зі США «в режимі тестування»

Нагадаємо, що у більшості країн-членів ЄС сьогодні, 27 грудня, стартувала вакцинація. А першою людиною у світі, яка отримала щеплення від коронавірусу вакциною виробництва Pfizer/BioNTech, стала 90-річна мешканка Північної Ірландії Маргарет Кінан. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!