З понеділка старші люди зможуть придбати ліки за «ковідну» тисячу. Роз'яснення

2606 0
Придбати ліки можна у будь-якій аптеці.
Фото: CDC for unsplash

Фото: CDC for unsplash

Із 24 січня особи віком 60+ зможуть використати кошти програми Е-підтримки на придбання ліків. Технічну перевірку віку особи проводитимуть банки-партнери. Про це під час брифінгу повідомив начальник управління з питань цифрового розвитку Львівської ОДА Максим Столярчук.

Читайте також: Вже не треба крутити головою. Як тепер отримати ковід-сертифікат у Дії

«На момент купівлі ліків потрібно,  щоб людині виповнилося 60 років, щоб у неї було зроблено дві вакцини від коронавірусу, а також вона повинна мати згенерований «зелений» ковід-сертифікат у «Дії». Придбати ліки можна у будь-якій аптеці, код бізнесу (Merchant Category Code - MCC), якої відповідає МCC-коду однієї з визначених Кабміном відповідних категорій діяльності. Якщо здійснити оплату не вдається, отже, бізнес зареєстрований не в тій категорії, у якій надає послуги», – пояснив Максим Столярчук.

Зараз Мінцифра працює над тим, щоб забезпечити підліткам від 12 до 17 років, які мають «зелений» ковід-сертифікат, можливість скористатися коштами «єПідтримки».

Нагадуємо, як можна отримати «ковідну» тисячу:

  • Оформіть спеціальну картку «єПідтримка» в одному з банків-партнерів. Після старту банки будуть додаватися щодня. Оформлення картки безоплатне як онлайн, так і офлайн у відділенні банку. Використати вже наявний рахунок неможливо.
  • Завантажте застосунок «Дія» та авторизуйтеся в ньому.
  • Переконайтесь, що у вас є «зелений» Covid-сертифікат про дві дози вакцинації. Отримати сертифікат у застосунку «Дія» зараз можна як і з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.
  • Зайдіть у розділ Послуги та виберіть «єПідтримку». Дотримуйтеся вказівок.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!