Київ

З продажів манґи «Привид Києва» понад 1,3 мільйона перерахували на допомогу ЗСУ

752 0
Видавництво перераховує на ЗСУ по 10 грн з продажу кожного примірника
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

З продажів українського видання «Привид Києва. Манґа» понад 1,3 млн грн перераховано на допомогу ЗСУ. Про це повідомив засновник і генеральний директор харківського видавництва «Ранок» Віктор Круглов, передає Укрінформ.

«1 330 000 грн перераховано на допомогу ЗСУ завдяки «Привиду Києва», виданого видавництвом «Ранок», - повідомив Круглов.

Раніше у видавництві зазначали, що під час підготовки видання вирішили з кожного проданого примірника перераховувати 10 грн на потреби ЗСУ та допомогу дітям загиблих пілотів. Вартість видання на сайті «Ранку» - 149 грн.

«Привид Києва» - переклад українською твору японського автора Мацуди Джюко (псевдонім відомого автора манґ Мацудо-сан), який надихнувся подвигом героїчних українських льотчиків-оборонців неба.

Манґа - японські комікси; в тій формі, в якій вона існує сьогодні, почала розвиватися після Другої світової війни. Манґа визнана і як форма образотворчого мистецтва, і як літературне явище. Існує безліч творів різних жанрів та тем: пригоди, романтика, спорт, історія, гумор, наукова фантастика, жахи, еротика та інші, розраховані на різні вікові групи, стать тощо. З 1950-х років Манґа перетворилася на велику галузь японського книговидавництва, стала популярною в багатьох країнах світу.

Майже вся Манґа малюється та видається чорно-білою.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!