З російського полону повернули шістьох захисників зі Львівщини

1877 0
Наразі цифра не остаточна.
Фото: Зеленський

Фото: Зеленський

Сьогодні, 31 січня, з російського полону повернули ще трьох військових родом зі Львівщини. Про це повідомив керівник Львівської ОВА Максим Козицький. 

Він зазначив, що наразі цифра не остаточна та інформація ще може доповнюватися. 

Зокрема повернули: 

  • Владислава Івахова з Яворова. Служив у 36 окремій бригаді морської піхоти. Захищав Маріуполь. Потрапив у полон у травні 2022 року.

  • Святослава Багрія з Жидачева. Начальник юридичного відділу, депутат Жидачівської міської ради. Учасник АТО. Коли почалася повномасштабна війна, пішов добровольцем у лави ЗСУ, служив у 24 окремій механізованій бригаді імені короля Данила. Потрапив у полон у березні 2022 року під Попасною.

  • Руслана Кваса із Миколаєва Львівської області. Також служив у 24 окремій механізованій бригаді імені короля Данила. Потрапив у полон наприкінці березня 2022 року – поблизу Попасної.

  • Микола Ярема зі села Карів. На початку повномасштабного вторгнення пішов добровольцем у Великомостівську прикордонну частину. У травні 2022 року пропав безвісти. Пізніше рідних сповістили, що Микола у полоні.

  • Василь Велюра зі села Боянець. Чоловік був учасником бойових дій, а після 24 лютого 2022 року воював у лавах окремої механізованої бригади імені короля Данила. У полоні перебував з березня 2022 року.

  • Олег Турчак після тривалого перебування у полоні повертається додому у Зимноводівську громаду.

  • Вʼячеслав Бутрім. Чоловік родом з Новогродівки Донецької області. Служив у 105 окремій бригаді територіальної оборони. З травня 2023 року перебував у полоні. Через напад pociї мама захисника змушена була шукати прихисток у Новояворівську. Син їде до неї.

Нагадаємо, що 31 січня, відбувся обмін полоненими, у межах якого в Україну повернули 207 військових та цивільних українців. 

 Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!