З російського полону вдалося повернути ще 100 українських захисників

612 0
Загалом додому повернулися 80 захисників та 20 захисниць
Фото: Telegram / Андрій Єрмак

Фото: Telegram / Андрій Єрмак

Україна повернула з полону ще 100 військових, зокрема оборонців Маріуполя, «Азовсталі» та Гостомеля. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

«Це був непростий обмін, і я вдячний всій команді, Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими за те, що кожен робить те, що часто багатьом може здаватися неможливим. Робить свою роботу, дуже важливу сьогодні», – йдеться у повідомленні. 

Як зазначили у Координаційному штабі із поводження з військовополоненими, загалом додому повернулися 80 захисників та 20 захисниць. Серед них є дев'ятеро офіцерів, решта – представники рядового та сержантського складу. Звільнені захисники та захисниці брали участь у боях на Херсонському, Харківському, Донецькому, Київському, Запорізькому та Сумському напрямках. Зокрема вони обороняли Маріуполь, Бахмут і Гостомель, а також Чонгар, острів Зміїний, ЗАЕС та ЧАЕС. 

У штабі зазначили, що майже половина звільнених мають важкі пораненні, хвороби або зазнали катувань. Наймолодшому з визволених – 19 років.

Нагадаємо, що від початку широкомасштабного вторгнення з полону звільнили 2005 українців. Зокрема, 24 березня, Україна добровільно та без жодних умов повернула до росії усіх п'ятьох важкопоранених полонених, які були транспортабельними. Це відповідає вимогам міжнародного гуманітарного права. Натомість держава-агресорка вирішила відпустити лише п’ятьох важкопоранених українців, а не всіх, як того вимагають підписані рф міжнародні конвенції.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!