З російського полону звільнили львівського «азовця» Святослава Сірого

4403 0
Черговий обмін полоненими відбувся 6 травня.
Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Сьогодні, 6 травня, додому повернули 45 українських захисників. Серед них також був сержант полку «Азов» Святослав Сірий. Інформацію про повернення бійця підтвердила його сестра Дзвінка Сіра у Facebook.

Святослав Сірий пішов на фронт навесні 2020-го року. Підписав контракт із полком «Азов» і відтоді боронив Маріуполь від росіян. У великодню п’ятницю минулого року Святослава поранило. У ногах в нього було 9 осколків, які так і не було можливості вийняти. З 5-го травня 2022 року він не виходив на зв'язок з рідними. В кінці літа 2022 року Святослав та його наречена Мар'яна мали одружитися.

Читайте також: «У повній антисанітарії та з відкритими ранами». Полк «Азов» показав фото поранених захисників

Зазначимо, що  Tvoemisto.tv спілкувалося із мамою Святослава. У інтерв'ю вона розповіла про захоплення сина, як прийняв рішення вступити у «Азов» та як боролася за звільнення Святослава із полону. Деталі розмови читайте за посиланням. Окрім того, сестра Святослава Дзвінка Сіра, яка є медичною кураторкою патронатної служби «Азов» взяла участь у проєкті Tvoemisto.tv «Хто я в цій війні». Дзвінка розповіла про найбільш знакові для події за час повномасштабного вторгнення, втрати, страхи та мотивацію рухатися вперед. 

Нагадаємо, що серед повернених українців є також воїн, який ще до повномасштабного вторгнення потрапив у полон та перебував там 2,5 роки.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

Серед них також був сержант полку «Азов» Святослав СірийСеред них також був сержант полку «Азов» Святослав Сірий

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!