У випадку блекауту радіо, ТБ та зв’язок працюватимуть щонайменше 3 доби, – Держспецзв’язку

1046 0
Громадян закликають придбати радіоприймачі та батарейки.
Фото умовне

Фото умовне

У випадку повного блекауту 5 радіокомпаній та телемарафон продовжать свою роботу протягом щонайменше трьох діб. Мобільні оператори зв’язку також  забезпечені резервним живленням на щонайменше три доби

Джерело: голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Юрій Щиголь в ефірі телемарафону 

За його словами, зараз працюють 82% базових станцій.. Після масованого ракетного удару в Україні не працювало близько 45% базових станцій.

«На сьогоднішній день 5 радіокомпаній в Україні зарезервовані з терміном роботи до трьох діб. Так само і телевізійні канали: телемарафон – також зарезервовано подачу сигналу на три доби. Далі залежить від доставки палива. Телебачення й радіо будуть працювати, у нас працюють середні хвилі, «Українське радіо», працюють радіостанції в FM-діапазоні, де ви можете почути найнеобхіднішу інформацію», – зазначив він.

Зокрема, голова Держспецзв’язку закликав українців придбати радіоприймачі та батарейки.

Нагадаємо, що Держспецзв’язку зібрало поради, що допоможуть залишатися на зв’язку у критичних ситуаціях. Детальніше читайте за посиланням.

Ірина Давосир
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!