Лише половина. Чому львівські медики відмовляються від вакцинації проти Covid-19

1836 0
Наразі вакцинацію від коронавірусу пройшли лише 60% медпрацівників ковідних лікарень.
Photo by Bermix Studio on Unsplash

Photo by Bermix Studio on Unsplash

Із 4 тисяч медичних працівників, які працюють у ковідних лікарнях області, першу дозу вакцини отримали 2 300 осіб. Це в середньому становить лише 60% працівників медустанов. Про це повідомив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, відповідаючи на запитання журналістки Тvoemisto.tv.

Читайте також: Які обмеження можуть ввести на Львівщині через загострення Covid-19 

За словами заступника голови Львівської ОДА Івана Собка, зараз проводять перемовини з медиками тих лікарень, де провакциновано менше 50% працівників.

«Медики, які працюють із ковідними хворими, мають бути вакциновані найперше. Саме вони повинні показувати приклад іншим хворим. Проте у нас ситуація така, що з 4 тисяч медпрацівників вакцинацію пройшли лише 2 300 людей. У Центрі легеневого здоров’я на старті від вакцинації відмовилося 20% осіб, згодом, коли в інтернеті і соцмережах почали поширюватися різні негативні інформації, відсоток зріс до 40% відмов. На жаль, на Галичині люди вірять не аргументам і професіоналізму медиків, а розмовам подруг чи знайомих. Я закликаю всіх вакцинуватися, особливо медиків, які є моральними авторитетами», – зазначив Іван Собко.

За минулу добу, за словами Івана Собка, щеплення отримали 349 осіб. У планах області перший етап вакцинації завершити 29 березня.

Читайте також: Пів кроку до червоної зони. Садовий розповів, що закриють у Львові на карантин

Нагадаємо, на Львівщині наразі не планують вводити додаткових карантинних обмежень, проте темпи захворюваності в області негативні, в результаті чого можуть ввести локдаун. Львівська обласна інфекційна лікарня та Центр легеневого здоров'я заповнені хворими із коронавірусом та підозрою на нього уже на 94%.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!