За «липові» довідки про щеплення можуть притягнути до кримінальної відповідальності

3493 0
Підроблення довідок про вакцинацію підпадає під 325 статтю Кримінального Кодексу України та передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.
Фото: mini-rivne.com

Фото: mini-rivne.com

Очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун попередила, що за підроблення довідок про щеплення порушників очікує кримінальна відповідальність. Про це повідомляє Укрінформ.

Читайте також: Що треба знати про кір

«Є одна проблема – підроблені довідки про вакцинацію. Це є порушенням основ лікарської етики і кримінал. Для людей, які не є лікарями, у мене є повідомлення - стаття 325 Кримінального кодексу. Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним захворюванням і боротьби з ними, якщо вони спричинили тяжкі наслідки і смерть людей, караються на строк від 5 до 8 років. Не купуйте підроблені довідки», – закликала на брифінгу Уляна Супрун.

На її думку, лікарі повинні пояснювати батькам, діти яких мають протипоказання до щеплення, а таких в Україні менше ніж 1%, документально фіксувати можливі реакції на щеплення та не боятися цього робити.

Читайте також: Чи можна берегтися від кору і що робити, коли хвороба таки прийшла

Нагадаємо, в Україні триває спалах кору. У Львові від початку року зафіксували майже 80 випадків захворювання на кір, половина з хворих – діти. На Сихові закрили школу на карантин, через дев’ятьох хворих учнів. Проте, як заявив на брифінгу керівник департаменту охорони здоров’я ЛМР, потреби закривати львівські школи на карантин немає. Проте тих, хто не має щеплення від кору, не пускатимуть на партнерські пологи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!