Рятувальники за минулу добу гасили 128 пожеж сухої трави на Львівщині. Фото

1778 0
Водночас вкотре нагадують, що категорично заборонено спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності тощо.
Фото:rbc.ua

Фото:rbc.ua

Протягом минулої доби до рятувальників надійшло 128 повідомлень про пожежі сухої трави на Львівщині. Про це повідомляє пресслужба ДСНС у Львівській області.

Горіння сухої трави зафіксували у Пустомитівському, Дрогобицькому, Яворівському, Городоцькому, Буському, Старосамбірському, Золочівському, Сокальському, Жовківському, Стрийському, Бродівському, Турківському, Жидачівському, Миколаївському, Радехівському, Сколівському, Мостиськомурайонах.

Окрім цього, пожежі були у Львові, Стрию, Сокалі, Пустомитах, Новояворівську, Великих Мостах, Новому Роздолі, Яворові, Старому Самборі, Городку, Червонограді, Турці, Жовкві, Буську, Судовій Вишні, Бродах, Золочеві та Стебнику.

Зокрема сьогодні, 29 березня, зафіксували пожежі поблизу Сокільників, Поршни та під Городком.

Головне управління ДСНС України у Львівській області вкотре нагадує, що категорично заборонено спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності, на полях та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.

Під час відпочинку на природі, необхідно пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, життю та здоров'ю.

Нагадаємо, що Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА звернувся до уряду з пропозицією збільшити найменший штраф за спалення сухої трави до 42 тисячі гривень. Також пропонують штрафувати землевласників, орендарів та посадовців, які могли, але не зупинили порушників. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!