Порошенко підписав закон, що забороняє виїзд за кордон за несплату аліментів

3854 0
Заборгованість перед дитиною одного із батьків може призвести до заборони керування транспортним засобом або виконання примусових суспільно-корисних робіт.
Фото: timetoast.com

Фото: timetoast.com

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів». Про це йдеться на сайті офіційного предствництва глави держави.

Згідно з законом, для боржників аліментів, які мають заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців, запровадили нові засоби примусового виконання рішень.

Читайте також: В Україні стартувала медреформа. Основні зміни. Інфографіка

Зокрема, Законом встановлюється тимчасове обмеження таких осіб у праві виїзду закордон, тимчасове обмеження у праві керувати транспортними засобами, у праві користування вогнепальною мисливською, пневматичною зброєю та у праві полювання.

Однак обмеження у праві керувати транспортними засобами не застосовуватимуться, якщо цей вид діяльності є джерелом доходів боржника, авто використовується як транспортний засіб у зв'язку з інвалідністю або якщо він проходить військову службу чи несе службу в АТО. Також у випадку відстрочки чи розстрочки у виплаті аліментів.
 
Якщо один із батьків має заборгованість із виплати за 6 місяців, тоді той, із ким за рішенням суду проживає дитина, може самостійно вирішувати питання тимчасового виїзду дитини за кордон. 

Крім того, передбачено новий вид адміністративного стягнення – оплатні суспільно корисні роботи від 120 до 240 годин, вид яких визначає відповідний орган місцевого самоврядування.

Нагадаємо, відповідний законопроект Верховна Рада ухвалила на початку грудня минулого року. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!