За незаконне розмитнення автомобілів судитимуть львівських митників

835 0
Митники незаконно розмитнили 47 автомобілів.
Фото: ДБР

Фото: ДБР

У Львові судитимуть чотирьох працівників митниці, які продовжили безмитне ввезення автомобілів після скасування пільгового режиму. Загалом, митники незаконно розмитнили 47 автомобілів. Сума збитків бюджету становить понад 3,5 млн. 

Джерело: Теруправління ДБР у Львові

Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно інспектора митного поста «Городок» Львівської митниці, який незаконно звільняв від сплати митних платежів ввезені з-за кордону автомобілі. Обвинувальний акт направлено до суду. Фігурант разом з трьома колегами розмитнював автівки за нульовою ставкою вже після скасування Верховною Радою України рішення щодо звільнення від митних платежів транспортних засобів, що ввозяться в країну. Інспектор оформив таким чином 17 автомобілів, завдавши збитків бюджету на майже 1,5 млн грн.

Читайте також: Олег Шахрай вже не очолює львівську митницю

Інспектора обвинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від до 6 років. За клопотанням ДБР суд наклав арешт на майно фігуранта для подальшого відшкодування завданих збитків.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!