За підтримку рф судитимуть трьох мешканців Львівщини

752 0
Двоє чоловіків та жінка поширювали у «Однокласниках» публікації із забороненою символікою комуністичного режиму.
Фото умовне

Фото умовне

Судитимуть трьох мешканців Львівщини за поширення комуністичної символіки та підтримку рф у збройній агресії проти України. Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

Слідством встановило, що двоє чоловіків та жінка протягом 2017-2023 років неодноразово поширювали через власні акаунти у «Однокласниках» публікації із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму. Також двоє обвинувачених у соцмережі розповсюджували фото та відео матеріали, у яких заперечували та виправдовували збройну агресію рф, розпочату у 2014 році.

Читайте також: У Львові судитимуть бойовиків псевдореспублік, які воювали проти України

Наприклад, 49-річний чоловік зазначав, що українці – нацисти, а збройні сили рф прийшли врятувати населення країни, цим самим заперечуючи тимчасову окупацію територій України. Натомість інша обвинувачена поширила матеріал, в якому закликалось підтримувати росію, її президента та вказувалось, що війна рф проти України є «праведною».

Нагадаємо, що у Львові судитимуть уродженця рф з українським громадянством, який через власний профіль у соцмережах поширював комуністичну символіку та пропагував комуністичний режим.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!