За рік ракетні атаки росіян в Києві вбили 72 людини, ‒ прокуратура

625 0
У тому числі безпосередньо на території Києва внаслідок обстрілів загинуло шестеро дітей, одинадцять отримали поранення.
Ракетний обстріл Києва 10 жовтня. Фото: НПУ

Ракетний обстріл Києва 10 жовтня. Фото: НПУ

Від початку повномасштабного вторгнення прокуратура розслідує загибель 72 людей внаслідок російських ракетних атак на Київ. Про це повідомив керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер.

Від початку повномасштабного вторгнення правоохоронні органи Києва здійснюють досудове розслідування у 1539 кримінальних провадженнях про злочини, пов’язані зі збройною агресією РФ.

Зокрема, у провадженнях, пов’язаних із ракетними обстрілами міста Києва, у яких органи столичної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво, розслідується загибель 72 мирних громадян.

У тому числі безпосередньо на території Києва внаслідок обстрілів загинуло шестеро дітей, одинадцять отримали поранення.

Загалом за результатами розслідувань 116 особам повідомлено про підозру.

Обвинувальні акти відносно 65 осіб вже скеровано до суду. Зокрема: за фактами колабораційної діяльності (27); виправдовування та заперечення збройної агресії РФ (14); державної зради (10); пособництва державі-агресору (3); насильницької зміни чи повалення конституційного ладу (3); посягання на територіальну цілісність України (2).

Сімом військовим РФ інкриміновано вчинення воєнних злочинів відносно цивільних громадян у березні 2022 року на території Київської області. Двоє російських військових підозрюються у вбивстві мирного мешканця, ще п’ятеро – у розстрілі 10 цивільних автомобілів на виїзді з смт Гостомель, де загинуло п’ятеро людей та шестеро отримали поранення.

Кіпер також зазначив, що попри складні умови, пов’язані з війною, у 2022 році прокурорам вдалося зберегти результативність роботи правоохоронних органів столиці й на інших пріоритетних напрямках, а саме в бюджетній сфері, протидії корупції та організованій злочинності, злочинам у земельній та податковій сферах.

Станіслав Нестеренко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!