Київ

За розслідування смертельної ДТП за участі п’яного судді взялось ДБР

741 0
Від проведення огляду на стан сп’яніння в закладі охорони здоров’я винуватець ДТП відмовився.
Фото: ДБР

Фото: ДБР

ДБР з’ясовує обставини смертельної дорожньо-транспортної пригоди за участю голови одного Макарівського райсуду Київської області, яка трапилась на  блокпосту у місті Києві. Про це повідомила пресслужба ДБР.

За попередньою інформацією, 26 травня близько опівночі суддя за кермом автомобіля скоїв наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України. У результаті ДТП нацгвардієць від отриманих травм загинув на місці.

Суддю затримано. Від проведення огляду на стан сп’яніння в закладі охорони здоров’я він відмовився.

Вживаються процесуальні заходи щодо примусового відібрання біологічних зразків у судді. Призначені необхідні судові експертизи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочато за статтею порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в ніч на 26 травня голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в на Берестейському проспекті. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!