За творами львівського письменника знімуть детективний ретро-серіал

1819 0
Кінокомпанія Film.ua залучила польських сценаристів Пшемислава Новаковського та Моніку Франчак до роботи над сценарієм пілотної серії детективного ретро-серіалу «Лемберг», події якого відбуваються у Львові за часів Австро-Угорської імперії.
фото: perspekt.org.ua

фото: perspekt.org.ua

Про це повідомляє «Детектор медіа» з посиланням на сайт Film.ua.

Серіал знімуть за романами українського письменника Богдана Коломійчука, де головним героєм постає Адам Вістович. Виробництво серіалу «Лемберг» заплановано на літо 2017 року. Це повинна бути європейська копродукція студії з польськими партнерами.

Головний герой серіалу «Лемберг» -  комісар поліції Адам Вістович, що є втіленням антигероя. На перший погляд, він малоприємний чоловік - міцний, товстий, схильний до алкоголю і брутальної лайки, але при цьому дуже досвідчений поліцейський. Йому в компаньйони надсилають молодого поліцейського з Кракова Анджея Самковського, який щойно закінчив університет і несподівано для себе дістав розпорядження в Лемберг, на околиці імперії, замість бажаного Відня. Разом їм доведеться повернути спокій в місто, яке перед Першою світовою війною розривається між різними силами, в тому числі - і містичного роду.

Зазначимо, що у червні польські сценаристи Пшемислав Новаковський і Моніка Франчак уже зустрілися із автором літературної основи у Львові. Тут вони обговорили подробиці майбутньої пілотної серії.

Зокрема, вони пройшлися по місцях, описанних в оповіданнях: колишній департамент поліції, вулиця Академічна (нинішній проспект Шевченка), квартира на вулиці Вірменській, де жив головний герой, будівля психіатричної лікарні, де відбуваються основні події першої серії,  львівські кафедральні собори, Личаківський цвинтар.

Богдан Коломійчук – український письменник, журналіст, актор. Народився 1984 року на Хмельниччині. У 2006 р. закінчив Львівський університет ім. І. Франка. Займається арт-менеджментом, захоплюється історією Львова. Володар Гран-прі конкурсу «Коронація слова-2013» за роман «Людвисар. Ігри вельмож».

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!