За зірочки і гуцульського «павука» на вулицях Львова заплатять 4,6 млн грн

1963 0
Представники комунального підприємства «Львівсвітло» на бюджетній комісії попросили виділити кошти на закупівлю нових прикрас.
Вулиця Галицька. Ілюмінація. Львів. Фото: Про Львів

Вулиця Галицька. Ілюмінація. Львів. Фото: Про Львів

Львівське комунальне підприємство «Львівсвітло» заплатить 4,6 млн грн за міську святкову ілюмінацію одеській компанії «К-Енерджи Україна». Фірма виготовить колекцію, концепцію якої створили на замовлення ЛМР львівські художники Ольга Кравченко, Роман Зілінко, Остап Лозинський та Дарія Альошкіна. Про це повідомляють на сайті Наші гроші. Львів.

Креслення саме таких конструкцій надавало ЛКП «Львівсвітло» для ознайомлення учасникам закупівлі. Зокрема ялинку стилізують у вигляді прикрас із зірочок та гуцульського «павука» ‒ традиційної різдвяної прикраси. Крім виготовлення ілюмінацій, фірма-переможець також встановлюватиме її і підключатиме та демонтує конструкції.

Додамо, що виділення коштів на нову ілюмінацію викликало незначне збурення громадськості та депутатів. Адже нещодавно міський голова Андрій Садовий повідомляв, що Львів використовуватиме минулорічну ілюмінацію.

«Щодо ілюмінації, у нас вона вже старенька. Інші міста виділяють в десятки разів більше коштів. А Львів буде зі скромною ілюмінацією», ‒ розповідав міський голова.

Читайте також: Станьте Миколаєм для дітей, стареньких та потребуючих

Пізніше представники комунального підприємства «Львівсвітло» на бюджетній комісії попросили виділити кошти на закупівлю нових прикрас. За словами голови комісії фінансів та планування бюджету Наталії Шелестак, їх попросили «не красти в людей Різдво».

«Львівсвітло» прийшло до нас за грошима, коли вже фактично провели тендер. І ми таки погодили це фінансування, оскільки звучали звинувачення, що ми крадемо Різдво у людей. Але насправді йдеться про нову ілюмінацію, а цілком можна було використовувати те, що вже є», – каже депутатка і додає, що з міського бюджету виділили близько 3,4 млн грн, а решту профінансують спонсори.

Читайте також: Де можна покататися на ковзанах у Львові. Локації, графік, ціни

Нагадаємо, минулого року місто замовило двох святкових янголів за 440 тис. грн, які освітлювали дві вулиці. Ще 50 тис. грн витратили на оренду інсталяцій «Ангел», решта прикрас була на балансі ЛКП «Львівсвітло». Новорічна ялинка коштувала 6 тис. грн. Цього року її отримали у подарунок безкоштовно.

ТОВ «К-Енерджи Україна зареєстроване» в Одесі, а його власником є Денис Крук. З початку 20201 року фірма одержала держзамовлень на 86 млн грн, переважна більшість яких на електромонтажні послуги та влаштування освітлення.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!