Захищаючи Батьківщину, загинули троє Героїв із Львівщини

4215 0
Сьогодні Львівщина прощається із загиблими захисниками.
Умовне фото

Умовне фото

На війні з російськими окупантами загинули троє мешканців Львівщини – Олександр Сулімов,  Ярослав Мисак, Роман Грицик. Сьогодні Львівщина прощається із загиблими захисниками. Про це повідомила Львівська ОВА.

Що відомо про Героїв?


Олександр Сулімов

Зростав у селі Рекшин Тернопільської області. Згодом переїхав до Львова. Із початком повномасштабного вторгнення рф активно займався волонтерською діяльністю та вступив до лав територіальної оборони. Попри відсутність військового досвіду, кілька разів намагався потрапити на фронт. Не зважаючи на вмовляння рідних, таємно поїхав до Києва та вступив до 12-ї бригади оперативного призначення імені Дмитра Вишневецького Східного оперативно-територіального об’єднання НГУ. Виконував бойові завдання на східному напрямку. У воїна залишилися бабуся, мама, дружина, троє маленьких дітей, сестра та двоє братів. Один із них захищає Україну від російських загарбників на передовій. 

Ярослав Мисак

Воїн родом з Сокальської громади, житель села Равщина Червоноградського району. Чоловіка призвали на військову службу 10 квітня 2022 року, служив гранатометником піхотного відділення піхотного взводу піхотної роти у військовій частині А0221. Загинув (вважався таким, що пропав безвісти) 19 жовтня 2022 року під час наступальних дій поблизу населеного пункту П’ятихатки  Бериславського району Херсонської області. Тіло захисника ексгумували та провели ДНК експертизу, згідно з якою загиблого Ярослава Мисака ідентифікували.

Роман Грицик

Уродженець села Дроздовичі. Воїн був випускником Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, командиром танкової роти 10 Гірсько-Штурмової Бригади з позивним «Нельсон». За час перебування на фронті захищав Київ, Сіверськодонецьк, Лисичанськ, Бахмут, Спірне та багато інших населених пунктів. Загинув у важких боях за Україну на Донецькому напрямку. У лютому цього року йому мало виповнитися 25 років. У захисника залишився тримісячний син.

Антоніна Костик

Фото: Львівська ОВА

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!