Захиснику зі Львівщини пропонують посмертно присвоїти звання Героя

2196 0
Станом на зараз петиція зібрала понад 1,5 тисячі із 25 тисяч необхідних підписів для того, щоби звернення розглянув президент України.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

На сайті електронних петицій зареєстрували зверення, яким пропонують присвоїти звання «Героя України» Мирону Ваньо (посмертно) позивний Мессі. За словами авторки Марії Ваньо, захисник з Львівщини встав на захист Батьківщини від початку повномасштабного вторгнення. 

Станом на зараз петиція зібрала понад 1,5 тисячі із 25 тисяч необхідних підписів для того, щоби звернення розглянув президент України.

Читайте також: Бійців львівської бригади нагородили «За військову службу Україні»

Мирон Ваньо народився і виріс у селі Глиниці, згодом пішов вчитися до Львова. До 24 лютого минулого року він був у Польщі, але напад росіян на рідну країну змусив його повернутися в Україну. Маючи військовий досвід, молодший сержант, юний командир без вагань взяв у руки зброю аби захистити свій дім.

Наприкінці січня в околицях Бахмута Герой потрапив під ворожий артилерійський обстріл. 24 січня 2023 року загинув внаслідок отриманих ран у лікарні Дніпра. 

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!