Львів'яни обговорюють «П'яну вишню» у Стрийському парку. Чому мешканці проти і що кажуть у холдингу

13597 0
Холдинг емоцій !FEST орендував та відреставрував давню ротонду в Стрийському парку.
Фото ротонди до і після реставрації / Зі сторінки "П

Фото ротонди до і після реставрації / Зі сторінки "П'яної вишні" у Facebook

Львів'яни у соцмережах обговорюють облаштування закладу «П'яна вишня» у відреставрованій ротонді в Стрийському парку. За словами мешканців, у таких публічних місцях недоречно створювати заклади із алкоголем.

«Відколи це парк, публічне місце, став можливим для використання торговими точками з алкоголем? Стаття 178 КУ про адміністративні правопорушення встановила обмеження щодо вживання алкоголю. Так, заборонено розпивання алкогольних напоїв в громадських місцях, зокрема і в парках. Батьки та діти, головні відвідувачі цього парку, проти цього бізнесу», – зазначила Соломія Козак у Facebook.

Фото Соломії Козак

У відповідь на невдоволення мешканців у «П'яній вишні» відповіли, що холдинг не порушує українського законодавства, дотримується вікового цензу та сплачує усі податки державі. Окрім того, холдинг виконує усі вимоги аукціону.

Читайте також: Міська рада виставила на аукціон оренду давньої ротонди у Стрийському парку

«Тішимося, що ми маємо можливість врятувати історичну ротонду, яка на момент початку відновлювальних робіт була фактично знищеною. А зараз ця будівля знову така ж, як і 100 років тому», – пишуть у  «П'яній вишні».

Як йдеться у повідомленні, у Стрийському парку вже є щонайменше 4 заклади із алкоголем у меню. Проте свій проєкт у громадському просторі вважають найбільш соціально відповідальним з великою інвестицією у відновлення приміщення.

«Пʼяна вишня у Стрийському парку з самого початку планувалась нами швидше як кавʼярня з морозивом та пляцками, де можна посмакувати й вишнівки, а не як традиційний моноформат, який є в інших місцях», – пояснили у холдингу.

Нагадаємо, що вартість оренди ротонди, площа якої 44,5 квадратних метрів, зросла майже у 17 разів від стартової та становила 165 101 грн. Тут раніше був павільйон кондитерської фірми Sarotti, акції якої належали Nestlé.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!