Залізничний маршрут між Україною та Словаччиною запустять цьогоріч

531 0
Новий прямий залізничний маршрут Київ – Кошице запрацює цього року.
Умовне фото

Умовне фото

У 2024 році планують запустити новий міжнародний залізничний маршрут з української столиці Києва у словацьке місто Кошице. Відповідну пропозицію схвалив уряд Словацької Республіки. Про це повідомляє Міністерство відновлення України.

Маршрут слугуватиме, зокрема, для того, щоб більше українців могли скористатися послугами міжнародного аеропорту в Кошице. З Києва поїзд доїжджатиме до станції Ганиська біля Кошице через прикордонний перехід «Павлово  Матовске Войковце». До запуску маршруту ще триватиме організаційно-підготовча робота.

Читайте також: Поїздом зі Львова до Австрії та Угорщини. Всі деталі про новий рейс

Зокрема, обладнають приміщення для прикордонного та митного контролю, замінена платформа на станції Ганіська, підготовлене автобусне сполучення з Ганіськи до аеропорту та залізничного вокзалу Кошице.

Нагадаємо, з 28 березня, новий міжнародний рейс між Прагою та українським містом Чоп розпочав курсування. Він поєднує нічним сполученням столицю Чехії, словацьке місто Кошице та Чоп в Ужгородському районі.

Заазначимо, за останні пів року «Укрзалізниця» запустила нові рейси до країн Європи та планує додати ще кілька. Тож Tvoemisto.tv розповідає, як доїхати зі Львова до Чехії, Словаччини, Австрії, Угорщини та Польщі. Детальніше читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!