Залізничний вокзал у Львові стане доступнішим. Що планують змінити

8058 0
Покращення доступності та навігації на цій локації здійснюватиметься за грантові кошти.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

У Львові оновлять ознакування на пл. Двірцевій та в будівлі головного залізничного вокзалу. При вході до головної касової зали вокзалу облаштують пандус. Покращення доступності та навігації на цій локації здійснюватиметься за грантові кошти Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). Про це повідомили в управлінні вуличної інфраструктури ЛМР. 

Нову навігацію розробляє автор схем руху електротранспорту та ознакування зупинок Єгор Каліберда в межах діяльності громадської організації Центр міського сервісу. 

Читайте також: Доступність на головному вокзалі та розуміння жестової мови у ЦНАПах. Що планують змінити на Львівщині

«Нова навігаційна система врахує різноманітні потреби та ситуації для мешканців та гостей міста.  Учасники воркшопу обговорили та, зокрема, запропонували  конкретні місця розташування інформаційних стендів/вказівників», - зазначили в управлінні вуличної інфраструктури Львівської міської ради.

Також при виході з вокзалу з'явиться електронне табло з інформацією про прибуття/відправку автобусів та трамваїв.

Крім того, в межах коштів гранту, передбачене встановлення пандусу при вході до головного касового залу вокзалу.

«Він буде виконувати свою функцію до капітальної перебудови входу до вокзалу, яку планує виконати Укрзалізниця», - додали в управлінні інфраструктури ЛМР.

Додамо, зауваження та пропозиції щодо навігаційної системи вокзальної площі можна надсилати на електронну скриньку громадської організації Центр міського сервісу - [email protected]  до 31 грудня цього року. 

Нагадаємо, Tvoemisto.tv провело дискусію «Робочі місця і доступність. Чи готова Львівщина до повернення військових», під час якої учасники розповіли, як зміниться площа Ринок, що треба покращити з громадським транспортом та чи готові роботодавці працевлаштовувати людей з інвалідністю та чому нам потрібна карта доступності. Читайте за посиланням

Юлія Кметик

Фото ЛМР

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!