Залужний назвав три стратегічні завдання ЗСУ

1301 0
Українській армії необхідно мати можливість вести війну свіжими силами та резервами.
Валерій Залужний

Валерій Залужний

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний перерахував стратегічні завдання ЗСУ – тримати рубежі, накопичити ресурси, посилити системи протиповітряної та протиракетної оборони. Про це Залужний сказав в інтерв'ю The Economist, передає Liga.net.

Першим стратегічним завданням ЗСУ Залужний назвав утримання рубежів. Він наголосив, що необхідно дуже чітко відстежувати, що відбувається у російській армії, до чого вони готуються.

«Утримати цей рубіж і більше не втрачати позицій. Це дуже важливо. Тому що я знаю, що звільнити його у 10-15 разів важче, ніж не здати», – сказав Залужний.

Читайте також: «Союзницькі війська» у білорусі не є серйозною загрозою, – розвідка 

Друге стратегічне завдання – підготуватися до наступу рф, який може статися у лютому, у кращому випадку – в березні, у гіршому – наприкінці січня. Залужний підкреслив, що українській армії необхідно мати можливість вести війну свіжими силами та резервами. Наступ окупантів може розпочатися не з Донбасу, а у бік Києва, на білоруському чи південному напрямку.

«Хай пробачать мене солдати в окопах, але зараз важливіше зосередитися на накопиченні ресурсів для більш затяжних і важких боїв, які можуть розпочатися наступного року», – пояснив Залужний.

Третє стратегічне завдання – це посилення систем ПРО та ППО. Він попередив, що якщо енергосистему України буде зруйновано, то родини українських військових почнуть замерзати.

Читайте також: Європарламент визнав Голодомор геноцидом українського народу

«На мою думку, я не фахівець з енергетики, але мені здається, що ми на межі. Ми балансуємо на тонкій межі. У якому настрої будуть бійці, уявляєте? Без води, світла та тепла чи можна говорити про підготовку резервів для продовження бойових дій?», – сказав головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, за словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів. Він не сумнівається, що вони знову підуть на Київ.

Софіко Векуа
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!