Залужний вважає, що новий етап протистояння буде навіть після звільнення Криму

4640 0
У випадку деокупації Криму, росія втратить базу для Чорноморського флоту, аеродромну мережу, значну кількість запасів матеріальних засобів тощо.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Втрата росіянами контролю над Кримом значно позначиться на перебігу війни, але у військовому плані звільнення півострова матиме тимчасовий ефект. Про це стало відомо зі статті головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та першого заступника голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки генерала Михайла Забродського для «Укрінформу».

Читайте також: В РНБО оцінили вірогідність нового наступу росіян на Київ

«Припустімо, ЗС України досягли повного успіху в кампанії 2023 року та оволоділи півостровом Крим. Вкрай позитивне політичне та інформаційне значення такого стратегічного успіху переоцінити важко. Разом з тим, по-іншому можна оцінювати воєнне значення такої перемоги»– каже Залужний.

Зазначимо, що головнокомандувач ЗСУ і глава комітету з нацбезпеки переконані, що у випадку деокупації Криму, росія втратить базу для Чорноморського флоту, аеродромну мережу, значну кількість запасів матеріальних засобів і, найімовірніше, значну кількість особового складу і техніки.

Але, на їх думку, звільнення Криму не зможе «суттєво завадити болісному, але цілком реальному перебазуванню Чорноморського флоту до військово-морської бази Новоросійськ на східному узбережжі Чорного моря». А в такому випадку «військова присутність агресора в регіоні буде збережена разом із загрозою ракетних ударів».

Читайте також: Залужний і Забродський припускають повторний наступ на Київ і 2023 році

Нагадаємо, що Валерій Залужний та Михайло Забродський також зазначають, що існує цілком реальна загроза повторної атаки російських окупантів на Київ у 2023 році.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!