Політична реклама

Замість печаток в Україні планують застосовувати обов`язковий підпис

979 0
Кабінет міністрів з метою полегшення ведення бізнесу в Україні пропонує скасувати обов‘язкове застосування суб’єктами господарювання печаток, замінивши їх вказівкою в документах особистого підпису.

Відповідний законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення принципу провадження господарської діяльності суб‘єктами приватного права без застосування печаток» Кабмін схвалив в понеділок.

Як наголошується в повідомленні, скасування використання печаток в бізнесі зробить більш швидкою і менш витратною процедуру створення нових суб’єктів господарювання, і усуне підгрунтя для рейдерства. «Однією з процедур початку будь-якого бізнесу є виготовлення суб‘єктами печатки. Але правоохоронні та податкові органи давно визнали факт легкості її підробки. Тому ніяка печатка не гарантує того, заради чого її обов’язкове використання впроваджувалося багато років тому», — йдеться в повідомленні. У ньому також наголошується, що загрозливі масштаби придбало рейдерство внаслідок незаконного заволодіння печаткою. «Системний характер носить непередача печатки старим керівництвом підприємства новопризначеному при його заміні. В такому випадку колишні керівники не тільки продовжують фактично контролювати бізнес, а й здатні завдати йому істотної шкоди», — наголошується в повідомленні. Разом з тим, позначених проблем, на думку уряду, можна було б уникнути, ввівши обов'язковість вказівки в документах підпису.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!