Замість «швидкої»: в Україні з’явиться call-центр для консультацій з лікарями

4987 0
Міністерство охорони здоров’я розглядає можливість відкрити call-центр, де українці зможуть отримувати консультацію лікарів замість того, аби викликати додому карету «швидкої». Про це в інтерв’ю Lb.ua повідомила Уляна Супрун, нова виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я.
фото: fdlx.com, showme.co.za, www.lvivpost.net

фото: fdlx.com, showme.co.za, www.lvivpost.net

«Упродовж минулого року в Україні було більше 9 млн викликів «швидкої допомоги». І лише 2,5 млн пацієнтів з тих, кому викликали швидку, були госпіталізовані. Іншим або надали допомогу, або швидка їм була насправді не потрібна, – зазначила Уляна Супрун. – Тож ми хочемо організувати call-центр, куди могли б дзвонити люди і консультуватися з лікарями замість того, аби одразу викликати швидку. Розраховуємо на те, що в багатьох випадках порада лікаря по телефону допоможе розв’язати проблему, і «швидка» не знадобиться».

Читайте також: Як зміниться медицина в Україні? 5 фактів про перші реформи

Окрім того, в.о. міністра охорони здоров’я розповіла про ідею запровадження курсів з надання першої медичної допомоги, на яких навчатимуться пожежники та поліцейські. «…щоб будь-хто міг підійти до поліцейського або пожежника і попросити про допомогу. Або, якщо поліція чи пожежники перші опиняються на місці подій, де хтось постраждав, вони зможуть швидко надати першу допомогу – це дуже важливо і часто від цього залежить людське життя. Також плануємо попрацювати з екіпажами швидких та карет екстреної допомоги, аби підвищити їх кваліфікацію та рівень знань. І з персоналом в лікарнях, куди швидка привозить пацієнтів», – додала Уляна Супрун.

Джерело: Lb.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!