У Львові погодили масштабну забудову території поблизу стадіону «Україна»

4575 0
Будуватиме компанія депутата міськради від «Європейської солідарності» Олексія Різника «Актив-Комплект».
Візуалізація забудовника

Візуалізація забудовника

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво семи будинків на місці торгового центру «Україна» поблизу однойменного стадіону. Окрім житлових комплексів, там зведуть великий спорткомплекс із басейном та садок. Будуватиме компанія депутата міськради від «Європейської солідарності» Олексія Різника «Актив-Комплект».

Читайте також: У Львові відкривається новий мистецький простір – радіогараж

Сьогодні, 26 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив видачу містобудівних умов та обмежень на будівництво багатоквартирного житлових будинків з вбудованими громадськими приміщеннями та трансформаторною підстанцією і підземним гаражем на вул. Липова Алея, 5 у Львові. Містобудівні умови і обмеження на нове будівництво отримала компанія «Актив-Комплект». Вона, за даними аналітичної стистеми YouControl, належить депутату міськради від «Європейської солідарності» Олексію Різнику, соратнику відомого бізнесмена і депутата Львівської обласної ради Григорія Козловського.  

На засіданні виконкому проєкт представила архітекторка, представниця забудовника. Вона зазначила, що у житловому кварталі зведуть дитсадок, будівля матиме півтори тисячі квадратних метрів, а під кожною житловою секцією буде парковка із розрахунком – одне паркомісце на одну квартиру.

«Дві крайні споруди – це споруди громадського призначення. Будівля під номером 7 – це будівля багатофункційна включає дитячий дошкільний заклад і оздоровчий СПА-центр. На ділянці переважатиме житлова забудова. Поверховість забудови від 5-ти до 7-ми поверхів. Є одна 9-поверхова будівля. У спортклубі заплановано великі тренажерні зали, великий басейний комплекс. Усі спортивні приміщення з басейним комплексом займатимуть понад 4 тисячі кв. метрів», – розповіла архітекторка.

Візуалізація майбутнього садка, площа споруди - 1500 метрів квадратних

Головний Архітектор Львова Антон Коломєйцев зазначив, що забудова повністю відповідає затвердженому радою плану.

Читайте також: Приміщення «Клубу Пікассо», за яке судиться соратник козловського, можуть здати в оренду без аукціону

Нагадаємо, що в лютому цього року депутати Львівської міськради проголосували за детальний план цієї території, міський голова Андрій Садовий підписав ухвалу. Як пишуть «Наші Гроші Львів», сам проєкт детального плану території не погодила архітектурно-містобудівна рада при управлінні архітектури та урбаністики ЛМР. Окрім того, раніше цю територію передбачали як розбудову допоміжної інфраструктури для стадіону «Україна», а не будівництва житла. Цим ДПТ депутати встановили на ділянці зону громадської забудови (Г-2) та зону багатоповерхової житлової забудови (Ж-3).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!