Київ

Замість ЖК на Солом'янці пропонують створити спортивний простір

796 0
За словами активістів, щомісяця парк відвідуватимуть понад 40 тисяч киян
Візуалізація спортивного парку. Фото: solomapark.com

Візуалізація спортивного парку. Фото: solomapark.com

Активісти представили проєкт спортивного простору замість будівництва ЖК на території столичного Солом'янського ландшафтного парку. Концепцію Soloma Sport Park розробила громадська організація «Збережемо Солом'янський Парк».

Спортивний парк знаходитиметься на вулиці Генерала Шаповала 1-3. Там будуть футбольні на баскетбольні майданчики, сучасні тенісні корти, роликодром, велопрокат, нова зона тренажерів, а також окремий майданчик для вигулу собак.

Також пропонують створити фудкорт з кав'ярнями на відкритому повітрі, аби київський бюджет отримував кошти з оренди.

За словами активістів, щомісяця парк відвідуватимуть понад 40 тисяч киян, а протягом року — до пів мільйона людей.

Як ми писали, упритул до Солом’янського ландшафтного парку по вулиці Шаповала 1 – 3 відновили будівництво апарт-комплексу CitiZen. 7 вересня, там вже почали рити котлован. 

З початку великої війни будівництво було припинено, але нещодавно відновилося. У 2019 році місто видало компанії «Смарт-Девелопмент» містобудівні умови та обмеження для спорудження багатофункціонального комплексу, включаючи готелі та офіси. Проте призначення цієї земельної ділянки не відповідає задумам забудовника, який фактично будує житловий комплекс, офіційно називаючи його «апартаментами», щоб формально уникнути порушення МУО.

Місцеві мешканці виступають проти цього будівництва і об'єдналися в громадську організацію під назвою «Збережемо Солом'янський парк». Активісти подали три судові позови з вимогою визнати містобудівні умови та обмеження незаконними, а також скасувати дозвіл на будівництво та детальний план території. Щодо першої справи вже розпочато судовий розгляд.

Петиція щодо розірвання договору оренди землі із забудовником апарт-комплексу CitiZen та повернення зеленої зони Солом'янському парку  набрала необхідні 6 тисяч підписів і перебуває на розгляді міської влади.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!