На Львівщині планують відреставрувати давню ратушу

4997 0
Ратушу побудували у першій третині ХІХ ст. Нині її планують реставрувати

Добромильська ратуша є однією із знакових пам’яток області. Її планують відреставрувати та перетворити на популярний туристичний об’єкт. Про це інформує пресслужба ЛОДА.

«Її побудували під час масштабної реконструкції міської площі Ринок у першій третині ХІХ ст. у класицистичному стилі. Але 1883 року перебудували і саме тоді вона набула рис неоренесансу. Тоді ж у будівлі з’явився другий поверх. Нині споруда використовується за своїм первісним призначенням. У приміщеннях на другому поверсі дотепер розташовано кабінети міських посадовців. А от на першому поверсі, здебільшого – магазини», – йдеться у повідомленні.

Цільових турів для туристичного огляду будівлі наразі нема, додають в ЛОДА, але вхід до ратуші вільний, можна навіть потрапити на оглядовий майданчик.

Особливим є й годинник, що на ратуші. Його виготовив ще 1890 року віденський майстер, і навіть попри поважний вік - 130 років - за ним досі звіряють час добромильчани.

«Нині будівля дуже потребує реставрації. І в містечку планують розвивати її як туристичний об’єкт», – зазначають у ЛОДА.

Ратуша увійшли до проєкту «Культурна спадщина Львівщини. Перезавантаження» , що його реалізує департамент архітектури та розвитку містобудування ЛОДА.  Відтак, протягом 10 місяців фахівці, разом з громадами, напрацьовуватимуть бачення реставрації пам’ятки. Відстань від Львова до Добромиля - 115 км. Їхати потрібно трасою Львів-Самбір-Ужгород


Фото: Віталій Грабар та Ігор Мартинів 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!