«Запит російської сторони». Подоляк прокоментував оприлюднені деталі «мирної угоди»

4955 0
Угода нібито включає відмову від вступу в НАТО та звільнення українських територій, захоплених після 24 лютого.
Фото: ОП

Фото: ОП

Видання Financial Times опублікувало 16 березня статтю про те, що на двосторонніх переговорах Україна та РФ обговорюють «мирну угоду», яка включає оголошення Києвом відмови від вступу в НАТО та обіцянку не розміщувати іноземні військові бази чи озброєння в обмін на безпекові гарантії від союзників. Ще одним з пунктів є виведення російських військ з України, які зайшли на її території після 24 лютого.

Читайте також: Міжнародний суд ООН наказав Росії зупинити війну проти України

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував опублікований матеріал FT про попередню «мирну угоду», якої нібито досягла Україна та Росія. З його слів, опубліковані деталі демонструють запит російської сторони.

«Коротко. Financial Times опублікувала чернетку, яка демонструє запит російської сторони. І не більше. Українська сторона має свої позиції. Єдине, що ми підтверджуємо на цьому етапі, – це закінчення вогню; виведення російських військ та гарантії безпеки від низьких країн», – написав він у Twitter.

Як повідомляє «Європейська правда», «мирна угода», про яку пише FT складається з 15 пунктів. Західні гарантії безпеки України та їхня прийнятність можуть стати великою перешкодою для укладення будь-якої угоди. Також перешкодою може стати статус захоплених Росією у 2014 році українських територій.

Читайте також: «Треба визнати. Що нам туди не увійти». Зеленський про вступ України до НАТО

Зі слів Михайла Подоляка, будь-яка угода включатиме пункт про те, що російські війська залишають територію України, захоплену з моменту початку вторгнення 24 лютого, а саме південні райони вздовж Азовського та Чорного моря, а також територію на схід і на північ від Києва.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!