«Одна стояла на шухері, інша – продавала». Реакція соцмереж на локдаун

4121 0
Українці не втомлюються публікувати в соціальних мережах думки стосовно локдауну та нових заборон.
фото артема коваленка

фото артема коваленка

Із 8 січня в Україні розпочався локдаун, а, відповідно, і набули чинності нові карантинні обмеження. Зокрема, до 24 січня включно не дозволено продавати шкарпетки, футболки чи інший одяг, а також канцелярію, батарейки тощо. Нині, 11 січня, під час брифінгу міністр охорони здоровя Максим Степанов пояснив, що час на те, аби придбати все необхідне заздалегідь, в українців був. Однак багато людей обурюються в соціальних мережах оновленими правилами карантину та вважають заборони на продаж окремих товарів, щонайменше, нелогічними і дивними.

Приміром, на сторінці «Підслухано у Львові» підписниця розповідає: «Сходила в Ашан за продуктами, сміюсь. Взяла продукти, думаю, а що як попробувать купити зошити? І тут починається квест. Щоб купити зошити, або інші небезпечні товари, потрібно підійти до столика із спеціальною людиною…»

Львівський журналіст Юрій Мартинович ділиться у себе на Фейсбуку двома історіями, які почув від львів'ян у зв'язку з локдауном. 

Лікар Павло Сільковський з Рівного пише, що з погляду науки карантин вихідного дня мав більше логіки ніж те, що встановлено від 8 січня.

«Розумні обмеження у вихідні дають свій позитивний ефект. Адже саме тоді відбувається багато сторонніх контактів. І, як наслідок, поширення вірусу в різних групах. А в робочі дні люди переважно знаходяться у своїх стабільних колективах. Навіть у маршрутці в той самий час їдуть майже ті самі люди. І станом на сьогодні в стабільних колективах поширення вірусу майже немає», – йдеться в повідомленні.

«Я вже навіть не питаю, де здоровий глузд є в цих маразматичних заборонах. Натомість дуже цікаво було би почути рекомендації від уряду щодо того, де брати гроші людині, у якої через карантин можуть різко впасти доходи, якщо їй потрібна одна батарейка чи лампочка, а відтепер треба заплатити ще й за її доставку? А якщо батарейка чи лампочка потрібна тут і зараз, а не завтра чи через три доби у пункті видачі служби доставки?», – розповідає Лілія Рагуцька.

Іронічно відреагував на висловлювання міністра охорони здоров'я під час брифінгу сьогодні, 11 січня, про те, що шкарпетки можна було встигнути купити до локлауну, львівський ресторатор Вардкес Арзуманян. Мовляв, коронавірус розпочався ще наприкінці 2019-го року, і за цей час можна було кисень підвести, лікарні побудувати та вакцину купити.

Так само українці не втомлюються публікувати в соціальних мережах інші меми на тему локдауну та нових заборон.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!