Затриманий президент «Мотор Січ» Богуслаєв понад 20 років має громадянство рф. Його взяли під варту

1262 0
З часу набуття громадянства рф Богуслаєв 4 рази був нардепом та мав доступ до державної таємниці.
Фото: Факти

Фото: Факти

Президент корпорації «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв, 22 жовтня затриманий Службою безпеки України за підозрою у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору, з 2000 року має громадянство російської федерації.

Джерело: програма «Схеми», яка наводить підтверджуючі документи

Згідно з витягом з системи АС «Роспаспорт», 15 жовтня 2000 року Богуслаєв звернувся до паспортно-візового відділу внутрішніх справ у москві з заявою про отримання паспорта громадянина рф, в обмін на радянський паспорт від 1979 року. Отримав він російський паспорт 18 жовтня 2000 року.

Богуслаєв також має індивідуальний податковий номер платника податків в росії, прив’язаний до цього паспорта.

З 2000 року В’ячеслав Богуслаєв був не тільки керівником корпорації «Мотор Січ», а й довіреною особою кандидата в президенти України Віктора Януковича, також з 2006 року 4 скликання поспіль був народним депутатом України та був членом комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, що передбачало отримання доступу до державної таємниці.  

Як повідомили в СБУ, 24 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва обрав міру запобіжного заходу для президента АТ «Мотор Січ» у вигляді тримання під вартою упродовж 60 днів, допоки триватиме досудове розслідування. Аналогічний запобіжний захід обрано для керівника депаратменту зовнішньоекономічної діяльності цього підприємства Олега Дзюбу. 

Нагадаємо, 22 жовтня стало відомо, що СБУ затримала почесного президента компанії «Мотор Січ», екснардепа В'ячеслава Богуслаєва. Йому та керівнику Департаменту зовнішньо-економічної діяльності цього підприємства оголошено підозру в колаборації та пособництві державі агресору.

Юлія Осим

Фото «Схем»та СБУ

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!