Україна

Завершилося голосування за національне журі «Євробачення-2023»

1289 0
За національне журі «Євробачення-2023» проголосували понад 720 тисяч українців.
Умовне фото

Умовне фото

Уперше в історії пісенного конкурсу «Євробачення» у мобільному застосунку «Дія» провели голосування за склад національного журі, у якому впродовж тижня проголосували понад 724 тисячі українців. Опитування тривало з 29 березня по 5 квітня включно. Про це повідомили на сайті Суспільного мовлення.

За умовами конкурсу склад національного журі оприлюднять 13 травня. Кандидатами, з-поміж яких обирали українці, були ROXOLANA, Олена Гребенюк, Михайло Клименко, Амадор Лопес, Тоня Матвієнко, Олександр Фоззі Сидоренко, Олег Собчук, Світлана Тарабарова, Євген Хмара та Олена Шоптенко. За результатами голосування сформують рейтинг кандидатів у журі.

Читайте також: «Укрпошта» анонсувала випуск нової марки

П’ятірці, яка отримала найбільше голосів, запропонують підписати зобов’язання члена національного журі  «Євробачення-2023». Головою національного журі автоматично стане той, хто отримав найбільшу підтримку під час опитування. У разі, якщо хтось із п’ятірки з найвищим рейтингом через вагомі причини або на обґрунтовані вимоги Європейської мовної спілки не зможе підписати зобов’язання, то членом журі стане наступний кандидат за рейтинговим списком результатів голосування. 

Нагадаємо, що 67-й конкурс «Євробачення» у травні прийматиме Ліверпуль від імені України. Представник України – гурт TVORCHI – відразу потрапить у гранд-фінал конкурсу, де виступатиме з піснею Heart of Steel 13 травня під номером 19.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!