Завод на Львівщині, що належить наближеним до путіна росіянам, продадуть на аукціоні

26295 0
Мова про завод ТзОВ «Аерок», що розташований у Стрию, а також у інших областях країни.
фото: управління сбу у львівській області

фото: управління сбу у львівській області

Завод у Стрию, пов’язаний з підсанкційними росіянами, продадуть на аукціоні. Така ж участь чекає і інші об'єкти, що належать ТзОВ «Аерок». Про це повідомила пресслужба Фонду державного майна України.

За інформацією ФДМУ, підсанкційна група має заводи і на Київщині, які також продадуть, аби передати майно у користування новим українським власникам. 

Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, ТзОВ «Аерок» заснували ще у 2006 році у Обухові. Його теперішній керівник – Дмітрій Рудченко, якого розшукують на ресурсі «Миротворець» з 2020 року за свідомий перетин кордону з окупованою росіянами територією. Також на це товариство Рада національної безпеки та оборони України наклала санкції з травня 2023 року. До власності ТзОВ «Аерок» входить 18 об’єктів нерухомості та 7 земельних ділянок. 

Читайте також: Скільки бізнесів, пов'язаних з росіянами, залишається на Львівщині

Також вказане підприємство входить до російської групи компаній «ЛСР», що працюють у сфері девелопменту, будівництва, нерухомості та виробництва будматеріалів. Головний офіс розташований в санкт-петербурзі. Група є третім, за обсягом поточного будівництва забудовником у росії. Також, за інформацією СБУ, один із бенефіціарів навіть належить до найближчого оточення президента рф та є спонсором передвиборчої кампанії партії «єдина росія»

Зазначимо, що будівництво заводу у Стрию розпочали у 2021 році, а на урочистому закладенні «першого каменю» побував і очільник Львівської ОВА Максим Козицький. 

Нагадаємо, що суд повернув у державну власність земельні ділянки на Львівщині, якими володів росіянин. 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!