Завтра львів'яни зможуть побачити незвичайне небесне явище «Сяйво да Вінчі»

8200 0
На Місяці можна буде спостерігати тонкий півмісяць
Фото умовне

Фото умовне

У неділю, 21 травня, близько 23:00 львів'яни зможуть спостерігати незвичайне небесне явище «Сяйво да Вінчі». Явище можна буде побачити без спеціального обладнання протягом кількох діб. Про це Tvoemisto.tv повідомив інженер Астрономічної обсерваторії ЛНУ Ігор Сальніков.

«Це астрономічне явище трапляється раз на 29,5 діб. Відразу після молодика протягом кількох діб, коли на небі видно тонкий серп Місяця, решта диска освітлюється сонячним світлом, відбитим від Землі. Це явище зветься «попелясте світло Місяця», – каже він.

Феномен вперше описав у 16 столітті Леонардо да Вінчі, ще його називають попелястим світінням Місяця. Подія відбувається, коли сонячне світло відбивається від Землі, освітлюючи темну сторону Місяця. Тільки 5% видимої частини супутника нашої планети буде освітлено світлом Сонця.

Нагадаємо, що з мису Канаверал у США на орбіту Землі вивели український супутник PolyITAN-HP-30, який створили до 30-річчя Незалежності України.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!