Завтра на Львівщині розпочнуть вакцинацію диких тварин від сказу

793 0
Майже 3 тисячі доз вакцини від сказу для диких тварин розповсюджуватимуть наземним методом.
Фото умовне

Фото умовне

Відзавтра, 13 вересня, у Дрогобицькому районі на Львівщині розпочнуть маштабну вакцинацію диких тварин від сказу. Майже 3 тисячі доз вакцини від сказу для диких тварин розповсюджуватимуть наземним методом.

Джерело: Дрогобицька РВА

Як зазначили фахівці Держпродспоживслужби, всього передбачили 2975 доз, які розкладатимуть у районі на площі 119 квадратних кілометрів, зокрема в польових і лісових угіддях, обабіч доріг і поза межами населених пунктів та водойм. У районній адміністрації додали, що в середньому на 1 кілометр квадратний розраховано 25 приманок, які мають вигляд брикетів розміром 3x5 зі специфічним запахом. Там, де зафіксовані спалахи сказу, розкладатимуть більшу кількість вакцини на відстані. Під час поїдання тварина прокушує капсулу й таким чином отримує щеплення. 

Читайте також: Що робити, якщо вас вкусив собака. Поради від МОЗ

«Наземний метод вакцинації диких тварин у Дрогобицькому районі застосовують вперше. Раніше вакцину розповсюджували за допомогою цивільної авіації, однак в межах правового режиму воєнного стану застосовувати авіацію заборонено, тому члени робочої групи у кожній громаді розкладатимуть її наручно. Це дуже важливий захід з попередження поширення сказу, адже з початку року на Дрогобиччині було зафіксовано аж 14 таких випадків», — зазначив перший заступник начальника Дрогобицької РВА Роман Шлярп.

Нагадаємо, що у січні 2023 року кількість випадків зараження сказом зросла вп'ятеро у порівнянні з аналогічним місяцем 2022 року. Цьогоріч епідеміологи зафіксували 10 таких випадків, а у січні 2022 – два.

Ірина Давосир

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!