Завтра у Львові попрощаються із двома Героями. Що про них відомо

18550 0
Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.
Фото умовне/Твоє місто

Фото умовне/Твоє місто

Завтра, 21 липня, у Львові попрощаються із Володимиром Яремком та Борисом Горошком. Чин похорону Героїв розпочнеться о 15:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла.

Джерело: пресслужба ЛМР

О 15:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Що про них відомо

Володимир Яремко (15.04.1986-14.07.2023) Львів’янин. Навчався у середній загальноосвітній школі №32 та середній загальноосвітній школі №99 міста Львова. Вищу освіту здобув в Інституті економіки і менеджменту Національного університету «Львівська політехніка» за спеціальністю «менеджмент». Працював старшим менеджером у товаристві з обмеженою відповідальністю «Автошанс-ПЛЮС». У вільний від роботи час полюбляв займатися бджільництвом. Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист Батьківщини до лав 81-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Загинув виконуючи бойові завдання на східному напрямку. У Володимира Яремка залишилися мати, син, донька та сестра з сім'єю.

Борис Горошко (31.08.1984-05.04.2022) Родом з міста Вишнівець Тернопільської області. Навчався у Новокалинівській загальноосвітній школі. Здобув вищу освіту у Харківському інституті Повітряних Сил. Впродовж 2006-2009 років проходив військову службу у 301-му зенітному ракетному полку зенітних ракетних військ Повітряних сил Збройних Сил України, а протягом 2009-2022 років – у 12-й окремій бригаді Армійської Авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка Сухопутних військ Збройних Сил України. Був начальником штабу-заступником командира вертолітної ескадрильї 12-ї окремої бригади Армійської Авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка Сухопутних військ Збройних Сил України. У вільний час любив займатися гірськолижним спортом, плаванням, бігом та йогою. Із 2014-го року був учасником бойових дій, за що нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції». Льотчик 1-го класу. Брав участь у миротворчих місіях Організації Об’єднаних Націй у Республіці Ліберії та Демократичній Республіці Конго. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України №187/2022 від 29 березня 2022 року був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Із початком повномасштабного російського вторгнення продовжив боронити Батьківщину у лавах 12-ї окремої бригади Армійської Авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка Сухопутних військ Збройних Сил України. Загинув при виконанні бойового завдання у Повітряній операції на Азовсталь в якості командира екіпажу. Представлений до нагородження найвищою державною нагородою України – званням «Герой України». У Бориса Горошка залишилися дружина, дочка, мати, брат та сестра.

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!