Завтра у Львові попрощаються із ще двома Героями. Що про них відомо

3228 0
Захисників поховають на Брюховицькому та Личаківському кладовищах.
Фото умовне

Фото умовне

Завтра, 19 липня, у Львові попрощаються із Андрієм Жинчуком, Михайлом Мовчаном та Романом Андріївим. Львів'ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Джерело: пресслужба ЛМР

Чин похорону Михайла Мовчана та Романа Андріїва розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Прощання з Андрієм Жинчуком розпочнеться об 11:00 у родинному помешканні в смт Брюховичі (вул. Незалежної України, 48), о 12:00 відбудеться Чин похорону у Храмі Пресвятої Богородиці. Поховають Героя на Брюховицькому цвинтарі.   

Що про них відомо

Роман Андріїв (01.12.1987-06.07.2023) Уродженець міста Києва. Навчався школі I-III ступенів №321 Деснянського району міста Києва. Здобув освіту у відокремленому структурному підрозділі «Київський фаховий коледж ресторанного господарства Національного університету харчових технологій». Працював у закладі громадського харчування «This is». У вільний від роботи час любив читати та займався комп’ютерним програмуванням. Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист Батьківщини до лав 4-ї бригади оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука Національної гвардії України. У Романа Андріїва залишилися дружина, дві доньки та брат. 

Андрій Жинчук (16.09.1978-14.07.2023) Львів’янин. Навчався у Загальноосвітній середній школі №25 міста Львова (зараз – Ліцей «Оріяна» Львівської міської ради). Після завершення навчання проходив військову службу у складі Західного територіального управління Національної гвардії України. У мирний час працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Кордія», згодом – на місцевих приватних підприємствах. Захоплювався риболовлею та збиранням грибів. У 2015 році виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у лавах військової частини А3948 Збройних Сил України. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації вступив до територіальної оборони. Боронив державу у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. У Андрія Жинчука залишилися батько, дружина, тітки, брати, сестри, племінники та хрещені діти.

Михайло Мовчан (02.06.1981-14.07.2023) Львів’янин. Навчався у Середній школі №89 (зараз – Ліцей «Сихівський» Львівської міської ради). Закінчив Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу. Після завершення навчання проходив військову службу у Львові. У мирний час працював експедитором. Обожнював танці та музику.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем став на захист Батьківщини від окупантів. Виконував бойові завдання на східному напрямку у лавах 115-ї окремої механізованої бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних Сил України. У Михайла Мовчана залишилися мама, дружина, двоє дітей, сестра та брат.

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!